Κατάληψη Στέγης | Νοταρά 26

By Insomniac - 10/02/2015




Treating refugees as the problem, is the problem


Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών. Σύνθημα σταθμός. Όταν όμως δε μένει απλά ένα σύνθημα, τότε που αλληλεγγύη παίρνει σάρκα και οστά, τότε ο πόνος των κυνηγημένων προσφύγων, δίνει χώρο στην ελπίδα.

Χιλιάδες Σύριοι πρόσφυγες καταφθάνουν καθημερινά στη χώρα μας από στεριά και θάλασσα. Και ενώ τις πρώτες μέρες, τα κανάλια και οι παντός είδους φασίστες προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα "εισβολής" και "τρομου" απέτυχαν παταγωδώς.

Όσο περνούν οι μέρες, το κύμα αλληλεγγύης προς του πρόσφυγες γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Απ' τον φούρναρη στην Κω και τον κτηνοτρόφο στη Λήμνο, τις ομάδες και τις συνελεύσεις που φροντίζουν για τη στέγαση των προσφύγων, σε όλους αυτούς τους αμέτρητους ανθρώπους που παρ' όλες τις δυσκολίες, έστειλαν ρούχα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε αυτούς τους ανθρώπους. Άλλη μια φορά η ξενοφοβία και ο ρατσισμός τσακίζονται στην πράξη!





Εμείς, επισκεφθήκαμε την κατάληψη της Νοταρά 26, ξεναγηθήκαμε στο χώρο και συζητήσαμε με τα παιδιά που τρέχουν το εγχειρημα.

Αυτή τη στιγμή στο χώρο στεγάζονται 19 άτομα και ο στόχος είναι όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες να μπορούν να μείνουν ως και 120 πρόσφυγες. 

Η ανοιχτή συνέλευση που τρέχει την κατάληψη γίνεται κάθε δύο μέρες (σήμερα 2/10 ). Η συμμετοχή ατόμων και συλλογικοτήτων είναι απαραίτητη!

Στο χώρο λειτουργεί ιατρείο - φαρμακείο το οποίο έχει ανάγκες για φάρμακα και εξοπλισμό. (κλικ εδώ). Στον πρώτο όροφο βρίσκεται η κουζίνα, ενώ μια εσωτερική σκάλα οδηγεί στην αποθήκη, όπου γίνεται η διαλογή και η αποθήκευση τροφίμων, υγρών, καθαριστικών κτλ.

Αυτή τη στιγμή η βασική ανάγκη της κατάληψης είναι για παλέτες και στρώματα, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν περισσότερα υπνοδωμάτια.



Η κουζίνα της κατάληψης
Υπνοδωμάτιο πρώτου
Παιδικό δωμάτιο πρώτου

χωλ πρώτου

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια