H ατζέντα άλλαξε (;)

By Insomniac - 7/07/2015





Σα να μη συνέβη τίποτα αυτή την εβδομάδα, το στρατόπεδο του ΝΑΙ προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε. Δημαρχαίοι, Βιομήχανοι, Media σε μια νέα γραμμή, αυτή της "εθνικής συνεννόησης". Μετα από τα ψεύτικα εκβιαστικά διλλήματα, Ευρώ-Δραχμή, Ζιμπάμπουε-Ευρώπη, μετά από πρωτοφανή στρέβλωση της πραγματικότητας που θύμισε Βόρεια Κορέα, πλέον προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να επιβιώσουν. Όπως έκαναν πάντα. Ας δούμε όμως τη στροφή 180 μοιρών που κάνουν τα γλοιώδη μέλη του #naiseola μπλοκ. 






Γιώργος Καμίνης



Το ανθρωπάριο που στις συγκεντρώσεις υπέρ του ναι, έλεγε "καλώ τους συμπολίτες μας, που εχουν χτυπηθεί πιο πολύ απ' την κρίση να ψηφίσουν ναι. Να μη λένε ότι δεν υπάρχουν χειρότερα, και δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Υπάρχουν πολύ χειρότερα με όχι. Αν δεν έχουμε νίκη του ναι, θα βγούμε από το ευρώ" 



Ο τύπος που χρησιμοποίησε μέχρι και το προφίλ του Δ.Αθηναίων για να κοινοποιεί τις προσωπικές του θέσεις όπως η παρακάτω, έρχεται σήμερα να μας πει ότι πρέπει να είμαστε ένα; Πριν λίγες ημέρες καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί σε περίπτωση που υπερίσχυε το ναι. Σήμερα όμως, που είμαστε στο ευρώ και ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευθεί γιατί ο κύριος Καμίνης δε παραιτείται;



Αλλά τι λέω; Σήμερα είμαστε όλοι μαζί. Όλοι αγαπημένοι. Οι "We love junker" και αυτοί που βρίσκονται στο κοινωνικό περιθώριο όλοι μαζί. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο! (σημείωση: τα 2 status, έχουν διαφορά 4 ημέρων)






Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων



Οι αγαπημένοι μας βιομήχανοι, δε θα μπορούσαν να μη πάρουν θέση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Εκβιάζοντας έμμεσα τους εργαζόμενους, καλούσαν να ψηφίσουμε ναι σε μέτρα που θα επηρέαζαν αρνητικά τη ζωή μας, χωρίς καμία προοπτική για ανάπτυξη και χωρίς καμία δέσμευση για το χρέος. 



Αφού λοιπόν, τα μηνύματα του ΣΕΒ δεν έφτασαν στο παραλήπτη, έρχεται η αλλαγή γραμμής. (σημείωση: οι δυο ανακοινώσεις έχουν διαφορά 6 ημερών)







Κυριάκος Μητσοτάκης




Ο κύριος τίποτα, που 247 βρισκόταν στη τηλεόραση και το ραδιόφωνο δίνοντας μάχη υπέρ του ναι, έφτασε στο σημείο να μας κουνάει ένα χαρτονόμισμα της Ζιμπαμπουε (όπως και η Λυμπεράκη στη Βουλή) στην εκπομπή Οnline του #mouga. 



Τι στάση κρατάει όμως σήμερα ο Τέρης Χρυσος Junior, μετά τη παταγώδη αποτυχία της γραμμής που κράτησε το κόμμα του; Όχι δε μετακόμισε στη Ζιμπάμπουε, ακόμα στη Συγγρού είναι και σκοπεύει μάλιστα να γίνει και αρχηγός της ΝΔ και αναλάβει ενεργό ρόλο στο σώσιμο της χώρας άλλη μια φορά. (σημείωση: το χαρτονόμισμα με το tweet, έχουν διαφορά τριών ημερών)









Σταύρος Θεοδωράκης




Ο μεγαλύτερος βλάκας που εχει να παρουσιάσει η ελληνική πολιτική σκηνή μετά το ΓΑΠ. Ο τύπος που θέλει να είναι πάντα χρήσιμος. Χρήσιμος για το Μπόμπολα, χρήσιμος για το #MouGA, χρήσιμος για τους χιπστεράδες της Αγίας Ειρίνη, και ταυτόχρονα χρήσιμος για τον άνεργο Μάκη, την καρκινοπαθή Μαρία, τον συνταξιούχο των 300 ευρώ Γιώργο. Χρήσιμος για όλους! Η θέση του Stavros για το δημοψήφισμα; Αρκούν τα 15 πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο που ακολουθεί.



Ο Μπόμπολας όμως δεν είναι χαζός. Μετά το χαστούκι που έριξε σε όλους αυτούς ο ελληνικός λαός, ρίχνει ξανά τη μαριονέττα του στη μάχη. Ο χρήσιμος Stavros θα κάνει το παν. Όπως μας ενημερώνει, είναι αναγκασμένος να συνταχθεί με το "παλιό πολιτικό σύστημα" όπως αποκαλεί τα υπόλοιπα κόμματα, για να υπάρξει συμφωνία. Μάντεψε! Για το καλό της Ελλάδας! (σημείωση: τα δύο βίντεο έχουν διαφορά 2 ημερών)



  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια