Σύμφωνο συμβίωσης και συναίληνες

By Insomniac - 12/25/2015



Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο με  194 ψήφους υπέρ. Αρκετές απουσίες εντός βουλής, συγκέντρωση εκτός βουλής, και στο facebook οι "συναίληνες" να έχουν βγει σαν τα σαλιγκάρια μετά από βροχή και να ρίχνουν κατά τόνους το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Οι νυκοκοιραίοι της διπλανής πόρτας έπιασαν πληκτρολόγια, πυρσούς και τσουγκράνες και επιδόθηκαν σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα απ' ότιδήποτε, σε ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών.





Το σύνδρομο του "απλού Έλληνα"


Κλασικό παράδειγμα εισαγωγής σε σχόλια τέτοιων τύπων. Όχι δεν είμαι ρατσιστής, και όχι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτομαι και φέρομαι δεν είναι φασιστικός. Είμαι ένας απλός, ταπεινός, φιλήσυχος Έλληνας. Όχι ταπεινός πολίτης. Έλληνας! 

Δεν ξέρω αν στο μυαλό τέτοιων ανθρώπων η παρουσίαση του εαυτού τους ως τέτοιου λειτουργεί θετικά. Προσωπικά, όταν ακούω τέτοιες αηδίες, η σκέψη μου πάει κατευθείαν στο μικροαστούλη που καταφέρνει να τα φέρνει βόλτα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αδιαφορώντας για τον κόσμο που ζει. Κλεισμένος στο καβούκι της προσωπική τους ασφάλειας, αποκομμένος απ' την κοινωνία μέσα στην οποία κινείται. Πρώτος στο κράξιμο και στη καφενειακού επιπέδου ανάλυση των πάντων. Αλλά βέβαια, ποιός είμαι εγώ να κρίνω;




Nαι, έχεις θέμα με τους gay.


Αν δεν είχες, δε θα είχες πάρει σβάρνα όλο το ίντερνετ για να σχολιάζεις ένα ζήτημα, το οποίο σου είναι απλά αδιάφορο. Το γεγονός ότι πριν αραδιάσεις τι ομοφοβικές μαλακίες σου, μας ενημερώνεις ότι κατά άλλα είσαι εντάξει με τους gay, δεν σε κάνει να φαίνεσαι πιο ανεκτικός στη διαφορετικότητα, ούτε τα λεγόμενά σου αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα. Μάλιστα, σε κανει να φαίνεσαι ακόμη πιο πίθηκος. Απ' τη μία δηλαδή είσαι εντάξει, αλλά απ' την άλλη ζητάς την καταπίεση τους.

Πάλι καλά το δικαίωμα ο καθένας να κάνει ότι θέλει στην κρεβατοκάμαρα του, έχει κατοχυρωθεί εδώ και πολλά χρόνια, και δεν έχει καμία σχέση με το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο πρόκειται για ένα βήμα προς την κανονικότητα, που βιώνουν τα ετερόφυλα ζευγάρια στις μεταξύ τους σχέσεις, καθώς και στις σχέσεις τους με το κράτος.




Πώς να γίνεις καλός γονιός;


Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, πάντα θα έχουν απορίες. Αν για παράδειγμα, έχοντας μεγαλώσει σε μια κοινωνία λευκών, δουν έναν έγχρωμο άνθρωπο για πρώτη φορά, προφανώς θα τους φανεί μη φυσιολογικό και θα ρωτήσουν τους γονείς τους, "γιατί είναι σκούρος". Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη του γονιού να εξηγήσει στο παιδί του ότι οι έγχρωμοι άνθρωποι είναι καθόλα φυσιολογικοί και απλά διαφέρουν στο χρώμα λόγω καταγωγής.

Αν ως γονιός, δε μπορείς να εξηγήσεις γιατί δύο άντρες ή δύο γυναίκες αγαπιούνται ή γιατί απλά νιώθουν μια έλξη ο ένας για τον άλλο, καλύτερα να μη κάνεις παιδιά. Ο κόσμος μας είναι ασφυκτικά γεμάτος με στενόμυαλους ανθρώπους, δε χρειάζεται άλλους.





Οι συνεχιστές του Νότη Σφακιανάκη


Μετά το Νότη Σφακιανάκη, του οποίου του χαλάνε στην αισθητική, οι Πακιστανοί στα φανάρια, οι συνεχιστές του στα social media, χαλιούνται από ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων κρατιέται χέρι-χέρι, σε δημόσιο χώρο. Το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνεις από μια τέτοια δήλωση είναι συγκλονιστικό. Ότι δηλαδή η αισθητική του σκυλάδικου, της καγκουριάς και του ότι αρπάξει ο κώλος μας, έχει περιθώρια να "χαλάσει". 

Βέβαια αν σου απαγόρευα εγώ να κυκλοφορείς έξω επειδή φοράς φιδίσια μυτερά παπούτσια, ή επειδή είσαι χοντρός, ή επειδή η καράφλα σου γυαλίζει υπερβολικά, ή επειδή βρωμάνε οι μασχάλες της καρακάξας δίπλα σου, και ταυτόχρονα μιλά ακατάπαυστα στο κινητό της, μέσα στο γαμημένο λεωφορείο, τότε ναι θα ήμουν καταπιεστής. Όμως εσύ δεν είσαι. Όχι. Εσύ απλά δε θες να σου χαλάνε την αισθητική.





Δρ. Σεξολογίας


Ο παραλληλισμός μεταξύ κτηνοβασίας και ομοφυλοφιλίας είναι απ' αυτούς που πουλάνε πολύ στον κοινωνικό κύκλο του συναίληνα. Το πρόβλημα είναι όταν βγαίνει και λέει τα ίδια δημόσια. Δεν έχω καταφέρει να καταλάβω, αν το μόνο που κρύβεται πίσω απ' την εξίσωση κτηνοβασίας-ομοφυλοφιλίας, είναι η ένδεια επιχειρημάτων για υποστηρίξει την ομοφοβική του υστερία, ή αν όντως δεν κατανοεί σε τι διαφέρουν. Άλλωστε τέτοιοι τύποι δε φημίζονται και για τη λαμπρότητα του μυαλού τους.


Συνοψίζοντας, ο βιασμός ενός ζώου δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τη σχέση δύο ανθρώπων, μια σχέση που περιέχει το στοιχείο της συναίνεσης. 






Η τεκνοποιία ως must


Τι ακριβώς θεωρείται φυσιολογικό; Αν ο συλλογισμός σου πάει κάπως έτσι: Η τεκνοποίηση είναι φυσιολογική. Το σεξ μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας, φέρνει παιδιά. Άρα το σεξ μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας είναι φυσιολογικό. Αντίστοιχα το σεξ μεταξύ δύο αντρών ή δύο γυναικών είναι μη φυσιολογικό. Σωστά! Με βάση αυτό το συλλογισμό, τότε όντως, έχεις δίκιο.

Όμως, με την ίδια λογική μη φυσιολογικό είναι και ότιδήποτε κάνεις εσύ, που να μη οδηγεί στην τεκνοποίηση. Ω ναι, οταν κάνεις στοματικό είναι μη φυσιολογικό, όταν ολοκληρώνεις μέσα σε ένα κομμάτι λάτεξ είναι μη φυσιολογικό, όταν βλέπεις τσόντες είναι μη φυσιολογικό. 

Τελικά συναίληνα μας βγήκες μεγάλη ανωμαλάρα... Ποιός να το 'λεγε;




  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια