That Dragon, Cancer

By Insomniac - 2/04/2016



Με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου σκέφτηκα να γράψω για ένα παιχνίδι που με στιγμάτησε και το θεωρώ σταθμό για τη βιομηχανία των video games. Το όνομα του τίτλου, "That Dragon, Cancer".


Το παιχνίδι, είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, βγαλμένα απ' τη ζωή των δημιουργών του, Ryan και Amy Green. Ουσιαστικά πρόκειτα για την ιστορία του γιού τους Joel, που σε ηλικία μόλις δώδεκα μηνών διαγνώστηκε επιθετικό καρκίνο, και οι γιατροί του έδωσαν ένα πολύ μικρό διάστημα ζωής. Στην πραγματικότητα ο Joel έζησε ακόμα 4 χρόνια, συνεχούς μάχης με τον καρκίνο, ώσπου κατέληξε το Μάρτιο του 2014.

Μπορώ να πω με σιγουριά, ότι δε πρόκειται απλά για άλλο ένα παιχνίδι. Η θέση κάθε αντικειμένου είναι απίστευτα μελετημένη ενώ ακόμα και ο παραμικρός ήχος σου προκαλεί ρίγος. Ο κόσμος του "That Dragon, Cancer είναι ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΕΜΑΤΟΣ με συμβολισμούς και η συνεχής μεταφορά σκηνών απ' την πραγματική ζωή στον ψηφιακό κόσμο του Joel (όπως οι ευχετήριες κάρτες στην κλινική) σου θυμίζει συνεχώς πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά που θεωρείς δεδομένα. (κλισέ, αλλά έτσι είναι).

Συνοψίζοντας, πρόκειται για ένα τίτλο που θα κάνει πολλούς επικριτές των βίντεο games να αναθεωρήσουν, ενώ ταυτόχρονα θα "δυσκολέψει" τους καλύτερους, απ' τους λάτρεις του είδους. Για τα υπόλοιπα, αll aboard the feels train!

*ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Σάκη Καρπά, απ' τους unboxholics για το play through αυτού του έργου τέχνης.



Screenshots απ' το παιχνίδι







  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια