Ο Τσίπρας κλείνει τη βουλή

By Insomniac - 8/18/2015



Απομακρύνεται το ενδεχόμενο των εκλογών τον Σεπτέμβριο και το ενδεχόμενο της κατάθεσης πρότασης για ψήφος εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου η απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στη λειτουργία θερινών τμημάτων της Βουλής.
Η θέσπιση των τμημάτων αυτών αποτελεί έναν τακτικό ελιγμό ώστε να «περάσουν» και τα νομοσχέδια με κρίσιμα μνημονιακά μέτρα στις αρχές Σεπτέμβρη, όπως αυτό της φορολόγησης των αγροτών, μέσω επιλεγμένων ομάδων βουλευτών.
Εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή αποδυναμώνει και τη δυνατότητα της προέδρου της Βουλής κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου  να μπλοκάρει τις διαδικασίες καθιστώντας προβληματική την ψήφιση νομοσχεδίων.
Οι κινήσεις αυτές καταδεικνύουν ότι το Μαξίμου υποτάχθηκε τελικά στις απαιτήσεις των εταίρων οι οποίοι έχουν διαμηνύσει ότι δεν επιθυμούν «πολιτική αναστάτωση» και προσανατολίζεται σε εκλογές μετά ή και ταυτόχρονα με τις εκλογικές αναμετρήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για τις οποίες έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον το Βερολίνο.
Στο εσωκομματικό πεδίο δρομολογούνται πλέον και οι συνεδριακές διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε στρατηγικό αναπροσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει ήδη συντάξει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο φέρεται να έχει ήδη υπογράψει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Τα θερινά τμήματα θα διαρκέσουν μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη και θα έχουν διάρκεια 15 ημέρες το καθένα.

http://www.hitandrun.gr/

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια