Η ποινικοποίηση της κοινής λογικής

By Insomniac - 8/01/2015




Τις τελευταίες ημέρες είμαστε θεατές στο θέατρο του παραλόγου. Συστημικά κανάλια και εφημερίδες, καθώς και τα πολιτικά κόμματα της διαπλοκής έχουν βάλει στο στόχαστρο το Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο λόγος της επίθεσης και της λάσπης που δέχεται; Η δημιουργία ενός σχεδίου B', την οργάνωση δηλαδή της πολιτικής που θα έπρεπε να ακολουθήσει η χώρα στην περίπτωση ενός Grexit, αλλά και στην περίπτωση της επιθετικής τακτικής από την πλευρά της ΕΚΤ, όπως και έγινε.

Στα μέσα Ιουλίου, όταν και επιβεβαιώθηκε η πληροφορία σχετικά με την ομάδα συνεργατών του Γ. Βαρουφάκη που προτετοίμαζε το εν λόγω σχέδιο, σύσσωμο το παλιό πολιτικό σύστημα αλλά και οι νέοι πρόθυμοι έριξαν τόνους λάσπης και το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης έπιασε πάτο.

Μάλιστα η Ντόρα Μπακογιάννη, είπε πως ο τέως υπουργός, όλο αυτό το διάστημα δούλεψε με δόλο και πως λειτούργησε σε άγαστη συνεργασία με το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο κ. Λοβέρδος τώρα, ο υπουργός-κυνηγός οροθετικών, ζήτησε να κληθεί ο Γ. Βαρουφάκης στην εξεταστική για τα μνημόνια.

Για όλους αυτούς λοιπόν που μας έφεραν εδώ, (πολιτικούς-media-μιζαδόρους), είναι εγκληματικό ένας υπουργός να έχει ένα σχέδιο Β', ως όπλο σε μια διαπραγμάτευση που γίνεται με όρους εκβιασμού και υποταγής. Είναι εκληματικό να οργανώνεται ένα κράτος απέναντι στους διεθνής τοκογλύφους. Είναι εγκληματικό να μιλάμε για εθνική κυριαρχία, σε ένα κράτος που έχει μετατραπεί σε αποικία χρέους.

Βέβαια με το δημοσίευμα της καθημερινής περί "χακαρίσματος" των ΑΦΜ των φορολογουμένων, οι κατηγορίες έχουν αλλάξει. Πλέον ο Βαρουφάκης και η ομάδα του κατηγορούνται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς σύμφωνα με τη δήλωση του, σκέφτονταν να πάρουν τα στοιχεία των φορολογουμένων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μιας και αυτή ελέγχεται πλήρως από την Τρόικα. Τι σημαίνει όμως αυτό; Η τρόικα έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών;

Για το κλείσιμο πάντως, αξίζει να δούμε, ποιά είναι η ομάδα δικηγόρων που κατέθεσε μήνυση εναντίον του Γ. Βαρουφάκη σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης και τα δημοσιεύματα για plan B αλλά και μια δεύτερη μετά τις νέες αποκαλύψεις για το μυστικό σχέδιο για το παράλληλο νόμισμα.






















*Το άρθρο είναι λίγο μπαγιάτικο, λόγω του ότι καθυστέρησε να ανέβει*

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια