Τα παλιά προεκλογικά εργαλεία του ΣΥΡΙΖΑ

By Insomniac - 8/24/2015



Εκλογές φώναξε ο κύριος Τσίπρας και εξαφανίστηκε. Τη θέση του έχουν πάρει οι "κύκλοι του Μαξίμου". Τα δελτία ειδήσεων κατακλίζονται από κύκλους. Χάθηκαν τα πρόσωπα. 

Βέβαια όταν η αντιπαράθεση των πάνελ γίνεται στη βάση ήδη προαποφισμένων πολιτικών τα πρόσωπα περισσεύουν. Έτσι και αλλιώς είναι ολοφάνερο ότι μετά τις εκλογές όλες οι μνημονιακές δυνάμεις θα συνεργαστούν, για το καλό της χώρας, βεβαίως βεβαίως. ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ - ΑΝΕΛ με τη στήριξη του γραφικού Λεβέντη θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα Σόιμπλε για το ξεπούλημα της χώρας. Αυτό είναι φανερό πλέον και δε προκαλεί καθόλου έκπληξη.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όμως αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι η στρατηγική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το άλλοτε αντιμνημονιακό κόμμα, του αγώνα και της προκοπής, έχει μεταλλαχθεί πλήρως σε ένα νεομνημονιακό σχήμα που κινείται ακριβώς όπως τα κόμματα του παλαιού δικομματισμού όλα αυτά τα χρόνια.

1. TINA - There is no alternative

Η γραμμή Τσίπρα μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έκανε ολοφάνερη την αναντιστοιχία κοινωνίας-κυβέρνησης είναι ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Όταν δια στόματος του πρωθυπουργου λέγεται πως το μνημόνιο είναι μονόδρομος, αυτομάτως αθωώνονται οι προκάτοχοί του (οι οποίοι έχουν καταθέσει στην εξεταστική για το μνημόνιο) και έτσι στρώνεται ο δρόμος για τη μετεκλογική τους συνεργασία, άσχετα με τις προεκλογικές κορώνες.

2. Αξιοποίηση των Media (των ολιγαρχών που θα πολεμούσαν)

Με το νομοσχέδιο για τις άδειες των καναλιών να έρχεται από τις 25 Ιανουρίου και τελευταία στιγμή πριν τη διακύρηξη των εκλογών να παίρνει παράταση για "περαιτέρω διαβούλευση", όλοι καταλαβαίνουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη τη διαπλοκή για να εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση. Τι νομίζατε, ότι ξαφνικά με το που έκλεισε η συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας έγινε ο ηγέτης που παρουσιάζουν τα δελτία των 8;

3. (προσωρινή) Διακοπή των εργασιών στις Σκουριές

Αφού όλο αυτό το καιρό οι εργασίες της Ελληνικός Χρυσός συνεχίζονται κανονικά, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί προστασίας του περιβάλλοντος, λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των εκλογών ο Πάνος Σκουρλέτης ανακοινώνει την προσωρινή παύση των εργασιών. Ταυτόχρονα η καταστολή των συγκεντρώσεων κατά των μεταλλείων δεν έχει προηγούμενο με τη χθεσινη επιχείρηση της αστυνομίας να αριθμεί 78 προσαγωγές. Είναι προφανές ότι μετά τις εκλογές, θα "διορθωθούν" οι βλαβερές για το περιβάλλον ενέργειες και η Ελληνικός Χρυσός θα συνεχίσει το έργο της. 

4. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πόλος σταθερότητας 

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας και συνολικά η διαπραγματευτική ομάδα του απέτυχαν παταγωδώς να κλείσουν μια θετική συμφωνία ή να συντάξουν ένα εναλλακτικό σχέδιο φτάσαμε στην υπογραφή του τρίτου και πιο σκληρού μνημονίου. Υπό αυτές τις συνθήκες αν υπήρχε έστω και μια ελάχιστη δόση τσίπ(ρ)ας στα μέλη τοιυ υπουργικού συμβουλίου, θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί και να πήγαιναν σπίτι τους ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Σήμερα όμως είναι εδώ και διεκδικούν εκ νέου τη ψήφο του ελληνικού λαού. Για να κάνουν τι όμως; To μόνο επιχειρήμα που τους έχει μείνει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί δήθεν ένα πόλο σταθερότητας σε σχέση με το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα Αυτό έλεγε και το ΠΑΣΟΚ επί ΓΑΠ και αργότερα επί Βενιζέλου, αυτό έλεγε η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη, αυτό έλεγε και η ΝΔ του Σαμαρά, αυτό λέει ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τζίφρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ του οποίου τα στελέχη ανά την Ελλάδα παραιτούνται με τρομακτικούς ρυθμούς. 

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια