Ο Αλέξης Τσίπρας πρωτοτύπησε (;)

By Insomniac - 8/15/2015



Απόσπασμα από την ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, την ημέρα ψήφισης του τρίτου μνημονίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα και οι αντιθέσεις γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Μάλιστα η μνημονιακή πλέον, κυβέρνηση της "αριστεράς" έφτασε στο σημείο να αποχωρήσει από της αίθουσα της συνεδρίασης όταν ανέβηκε στο βήμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να τοποθετηθεί. Άλλα ήθη...




«Εμείς θα πρωτοτυπήσουμε» είπε ο Πρωθυπουργός και γέμισε με περηφάνια, αίσθημα ανάτασης και αξιοπρέπειας καθέναν και καθεμιά μας και φούσκωσε τα πανιά της ελπίδας για τις νέες γενιές. 

Πρωτοτυπούμε εάν πράγματι μείνουμε συνεπείς μετεκλογικά με όσα λέγαμε προεκλογικά και όχι εάν σιγά-σιγά ή απρόσμενα γρήγορα μετατραπούμε σε απολογητές εκείνων τα οποία αντιπαλέψαμε και αντιστρατευθήκαμε με συνέπεια για χρόνια.

Δεν είναι πρωτοτυπία μια κυβέρνηση που φέρνει μνημόνια, να ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος διάσωσης της χώρας. Το έκαναν όλοι οι προηγούμενοι. 

Δεν είναι πρωτοτυπία μια κυβέρνηση που φέρνει μνημόνια, να επιδιώκει, ει δυνατόν, να μην συζητηθούν οι διατάξεις τους. Το έκαναν όλοι οι προηγούμενοι.

Δεν είναι πρωτοτυπία τα μνημόνια να έρχονται ως κείμενα εκατοντάδων σελίδων σε ένα ή δύο ή τρία άρθρα, για να μην μπορεί να γίνει ψηφοφορία επί των επιμέρους διατάξεων. Το έκαναν όλοι οι προηγούμενοι.

Δεν είναι πρωτοτυπία οι πολυσέλιδες τροπολογίες-τέρατα της τελευταίας στιγμής, που αποτελούν αυτοτελή νομοσχέδια. Το έκαναν όλοι οι προηγούμενοι.

Δεν είναι πρωτοτυπία εκείνοι που φέρνουν τις πιο κοινωνιοκτόνες ρυθμίσεις να κατηγορούν όσους αντιστέκονται και τις αντιστρατεύονται για λαϊκισμό και έλλειψη υπευθυνότητας. Το έκαναν όλοι οι προηγούμενοι.

Δεν είναι πρωτοτυπία εκείνοι που φέρνουν μνημόνια να κατηγορούν όσους αντιστέκονται σε αυτά για πολιτική ανωριμότητα και παλιμπαιδισμό, ότι παιδιαρίζουν ή κάνουν παιδικά πράγματα. Πόσες φορές ο κ. Σαμαράς δεν κατηγόρησε την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ότι είναι δεκαπενταμελές και τον Πρόεδρό μας Αλέξη Τσίπρα ότι είναι πρόεδρος δεκαπενταμελούς; Αυτή η ρητορεία είναι, άλλωστε, προσφιλής και στους εξωχώριους καταστροφείς μας, όπως η κ. Λαγκάρντ, που μετά  το «game over» του κ. Τουσκ είπε, «Είναι η ώρα να μιλήσουν οι ενήλικες», υπονοώντας ότι είναι ανήλικος ο Πρωθυπουργός της χώρας ή ο λαός αυτής της χώρας.

Δεν είναι, τέλος, πρωτοτυπία εκείνοι που φέρνουν μνημόνια, να προσπαθούν να χρεώσουν σε όσους αντιστέκονται, προδοσία και σύμπραξη με τον εχθρό. Πόσες φορές δεν ακούσαμε τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο να μιλούν για πέμπτη φάλαγγα, απευθυνόμενοι είτε σε εμάς ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε είτε στο εσωτερικό του κόμματός του ο κ. Βενιζέλος; 

Και, δυστυχώς, δεν πρωτοτυπήσαμε ούτε σε αυτήν την τελευταία, πιο χυδαία και καθόλου πρωτότυπη τακτική. Υιοθετήθηκε, δυστυχώς, με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, στην αρχή δειλά και υπαινικτικά και στη συνέχεια ανερυθρίαστα, προκλητικά, με αποκορύφωμα την ευθεία πλέον στοχοποίηση όποιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην υπεράσπιση των προγραμματικών μας θέσεων, των κοινών μας δεσμεύσεων, των κοινών μας αρχών και των προεκλογικών μας εξαγγελιών, δαιμονοποίηση ως συνεργάτη του Σόιμπλε ή ως ληστή τραπεζών. 

Εκείνο που είναι πραγματική πρωτοτυπία σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, με κορμό τον Αριστερά, που εκλέγεται με εντολή απαλλαγής από τα μνημόνια, να παραδίδει τη λαϊκή εντολή στην τρόικα, μαζί με τα κλειδιά της χώρας και του Κοινοβουλίου, μαζί με τη δημόσια περιουσία και την εθνική κυριαρχία και την ίδια ώρα να προσπαθεί να εξαφανίσει ως εμπόδια και βαρίδια Υπουργούς, Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους, μέλη του Προεδρείου της Βουλής, Προέδρους Επιτροπών της Βουλής, που προσπαθούν να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο.


Ζωή Κωνσταντοπούλου, 14/8/2015


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια