Ο «λίγος» κύριος Τσίπρας

By Insomniac - 7/26/2015




Η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο υπεγράφη στις 13 Ιουλίου. Δύο εβδομάδες μετά, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει αποκοπεί πλήρως από το κόμμα του αλλά και απ’ τη κοινωνία.

Αν όλα αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες δεν ηταν προσχεδιασμένα, καθώς πολλές θεωρίες συνομωσίας κυκλοφορούν, τότε μπορεί να ειπωθεί ότι ο Αλέξης είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός που θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Το σίγουρο είναι, ότι αν σήμερα ήταν στο τιμόνι της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς, θα ξέραμε που βαδίζουμε. Το παλιό πρόγραμμα θα είχε λήξει κανονικά, θα είχε τεθεί σε ισχύ το μνημόνιο 3, η χώρα θα βάδιζε αργά και σταθερά προς το Grexit, ο Σταύρος θα μας μιλούσε για το παλιό κακό πολιτικό κατεστημένο και την αναγκαιότητα όμως του μνημονίου, δε θα είχαμε Capital Controls, οι τράπεζες θα ήταν ανοιχτές, και γενικά η ζωή στη χώρα-πειραματόζωο του παγκόσμιου νεοφιλελευθερισμού θα κυλούσε κανονικά.

Η πραγματικότητα όμως σήμερα είναι πολύ διαφορετική. Ο Αλέξης κατάφερε μέσα σε έξι μήνες την πλήρη μετάλλαξη. Στο ΠΑΣΟΚ πήρε κάποια χρόνια, όμως αποδείχθηκε ότι η απόσταση από Τσίπρα σε Τζίφρα, ήταν ένα τσιγάρο δρόμος.

O άλλοτε λαλίστατος πρωθυπουργός που κάθε τόσο έβγαινε από το Μαξίμου και περπατούσε ανάμεσα σε πολίτες, συζητούσε μαζί τους (με τις κάμερες εκεί βέβαια), που βγήκε και είπε σε 100.000 κόσμο στη συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ, πως δε θα τους προδώσει και πως η δημοκρατία θα νικήσει, πλέον έχει κρυφτεί μέσα στα υπόγεια που κάποτε αλώνιζε ο Μουρούτης και επικοινωνεί με τους πολίτες μέσω διαρροών.

Το μόνο σχέδιο του αυτή τη στιγμή αφορά τη πολιτική εξόντωση των διαφωνούντων εντός ΣΥΡΙΖΑ. Όσο αυτός και ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ ψηφίζουν τα καταστροφικά προαπαιτούμενα, τα media που εδώ και πέντε μήνες «πολεμά», κάνουν τη βρώμικη δουλειά.




Ο κύριος Τσίπρας που κάποτε διατυμπάνιζε πως «η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα» υπογράφει με τα δύο χέρια τη καταστροφή της χώρας και η απάντηση σε αυτούς που του ασκούν κριτική είναι, «όποιος έχει εναλλακτική να την καταθέσει».

Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως, δεν είναι η έλλειψη εναλλακτικής από την πλευρά των βουλευτών, αλλά το ότι η αδυναμία χάραξης ενός νέου "δρόμου" από τον Τσίπρα, έφερε τα πράγματα σε αυτή την κατάσταση.

Το σίγουρο είναι, ότι μέσα στα ψέματα και τις αντιφάσεις του, έχει πει μια πολύ σημαντική αλήθεια. Όντως, η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Ίσως ήρθε η ώρα να τον πιστέψουμε και να τον βοηθήσουμε να επιστρέψει σπίτι του.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια