6 Τύποι Φαν Σειρών

By Insomniac - 6/16/2015


Όλοι τους έχουμε συναντήσει, ή μήπως είμαστε όλοι ένας η παραπάνω απ' τους παρακάτω, ή μήπως αυτό το ποστ αποτελεί μια γενίκευση;




Ο "Spoiler-o-phobic" 

Ωραία φίλε κανονίσαμε να βγούμε 5 άτομα να πιούμε καμιά μπυρίτσα και να τα πούμε. Μια ώρα μετά έχουμε τσακωθεί αρκετά και έχουμε εξαντλήσει όλα τα θέματα πολιτικοοικονομικοθρησκευτικού περιεχομένου. Φτάνουμε λοιπόν στο Game of Thrones, να αναλύσουμε τι σκαρφίστηκαν πάλι αυτοί οι διεφθαρμένοι καριόληδες που διεκδικούν το θρόνο. Πριν προλάβεις να ανοίξεις το στόμα σου και να δώσεις τη δικιά σου οπτική για τις εξελίξεις σχετικά με το Γιάννη το Χιόνη ο "Spoiler-o-phobic" σε έχει πιάσει κεφαλοκλείδωμα θυμίζοντας σου ότι είναι ακόμα εκεί.


Για κάποιο λόγο πάντα οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι σέβονται τη "σποϊλεροφοβία" του φίλου τους και ξεκινούν την αναζήτηση νέων θεμάτων.

να ναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διευκολύνει πολύ αυτή τη διαδικασία



O "Μανιακός"

Βλέπει πάνω από 10 σειρές που τρέχουν ταυτόχρονα. Είναι μέτοχος στο track.tv. Περνάει 3 ώρες τη μέρα να κάνει refresh στο piratebay για να μη χάσει δευτερόλεπτο απ' τα νέα επεισόδια. Ξέρει τη λεπτομέρεια, της υπολεπτομέρειας για κάθε σκηνή που έχει παιχτεί την τελευταία πενταετία και αν τύχει και η αγαπημένη του σειρά, δε βγάλει επεισόδιο για μια εβδομάδα, το μάτι του γυαλίζει σαν της Crazy-eyes απ' το "Orange is the new Black". Αλήθεια ο τύπος παίζει να γνωρίζεται με όλα το προσωπικό υποστήριξης του HBO.




Ο "Φιλαράκιας"

Ο τύπος για τον οποίο το φίμωτρο μερικές στιγμές φαντάζει η ιδανική επιλογή. Όλα του θυμίζουν την τρελοπαρέα των 90's, από σειρές, ταινίες, μουσική, σπίτια, μέχρι το πόσο δυνατά έκλασες εκείνο το βράδυ στην Ικαρία που είχατε πάει διακοπές μετά τις πανελλήνιες.
  • How i met your mother? - ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
  • Big Bang Theory? - ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
  • New Girl? - ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Όχι φιλαράκι, αυτές οι σειρές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ επειδή έχουν σε κάθε επεισόδιο την ίδια παρέα να έρχεται αντιμέτωπη με διάφορα σκηνικά. ΝΑΙ όντως τα φιλαράκια ήταν η σειρά με την οποία καθιερώθηκε αυτό το στυλ αλλά μάντεψε΄μετά τον Τιτανικό δε σταμάτησαν να γυρίζονται ταινίες αγάπης ούτε ταινίες με καταστροφές και ναυάγια.



Ο "Σποϊλεράς"


Όπως προδίδει ο τίτλος, ο τύπος έιναι μια συγκεκριμένη υποκατηγορία του "μανιακού". Το ειδοποιός διαφορά του απ' τους υπόλοιπους του είδους είναι πως, ΑΠΑΙΤΕΙ να ενημερώσει όλους τους υπόλοιπους για τις εξελίξεις σε μία σειρά΄άσχετα αν είναι 2 σεζόν μπροστά!

Όπως είναι προφανές, η συνάντηση του "σποιλερά" και του "spoiler-o-phobic" μπορεί να χαρακτηριστεί ως "Μητέρα των Μαχών"και στο 50% των περιπτώσεων έχει θύματα! (ενός λεπτού σιγή, για τους σποϊλεράδες που έφυγαν νωρίς)



O "Τεστοστερόνης"

Γενικά είναι σκληρός και η αλήθεια είναι ότι δε σηκώνει και πολλά πολλά. Ο τεστροστερόνης δεν είναι ένα συγκεκριμένο είδος, έχει πολλά. Μπορεί να είναι από κάγκουρας μηχανάκιας, χιπστεράς αραγματόφιλος, έως αρχαιολάγνος κλαρινογραμπρός. Το κοινό τους; Έχουν μόνο αντρικές ασχολίες! Περπατάνε "αντρίκια", είναι ψιλομισογύνιδες, αντέχουν το πιώμα και γενικότερα αντιλαμβάνονται το ρόλο τους σ' αυτή την κοινωνία ώς απλά "Real Άντρες"

Όποτε η κουβέντα πάει στις σειρές, όλοι μαθαίνουν ότι βλέπουν τις πιο βαρβάτες΄House of Cards, The Walking Dead, και Game of Thrones.
(εεε νταξ, το βλέπω μόνο για τα μουνάκια)
Στην πραγματικότητα μαζί με την κοπέλα και την αδερφή του, έχει δει όλο το Sex and the City (x5), το Downton Abbey και το Desperate Housewives από τότε του έπαιζε η ΕΡΤ.





O "Ευσυγκίνητος


Αφού φίλε δεν τον σηκώνεις τον George R.R. Martin γιατί πρέπει κάθε φορά να την πληρώνουμε η υπόλοιποι με την κλάψα σου; Το ξέρω ρε αδερφέ ότι κάπου στο westeros το κεφάλι του Stark κυλάει σε μια κατηφόρα, αλλά πραγματικά εγώ πως μπορώ να βοηθήσω; Ναι, κοίτα το καταλαβαίνω ότι σε κάθε επισόδειο αναγκάζεσαι να αποκτήσεις ένα νέο αγαπημένο χαρακτήρα, ο οποίος είναι δεδομένο ότι θα πεθάνει με το χειρότερο τρόπο στο μεθεπόμενο΄ αλλά πως να στο πω κομψά; ΣΤΑΠΑΠΑΡΙΑΜΑΣΑΛΗΘΕΙΑ!




  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια