Ποιοί είναι οι #ΜenoumeEvropi ;

By Insomniac - 6/20/2015



Πολύ ντόρος έγινε για τη «αυθόρμητη» συγκέντρωση #menoumeervropi που έγινε στο Σύνταγμα την Τετάρτη 17/6.


Η σύνθεση του κόσμου:



Ήδη απ’ τις αποβάθρες του μετρό μου δόθηκε η εικόνα, πως δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη συγκέντρωση. Καλοντυμένος κόσμος, ατσαλάκωτος, χαμογελαστός. Πιο πολύ θύμιζε νυχτερινή έξοδο στα σοκάκια κάποιου κυκλαδίτικου νησιού, παρά διαμαρτυρία όπως την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 5 μνημονιακά χρόνια.
Ανεβαίνοντας στην «πάνω πλατεία» όπως είθισται να λέγεται απ’ την περίοδο των αγανακτισμένων ο χώρος μπροστά απ’ τη βουλή, αντίκρισα ένα πολύ περίεργο μιξ κόσμου. Με μια πιο προσεκτική δεύτερη ματιά όμως συνειδητοποίησα ότι το μίγμα δεν ήταν ομοιογενές.

Oι Βλαχογιάπηδες: Στα πεζοδρόμια της Αμαλίας από τη μεριά της πλατείας άραζαν οι κοστουμάτοι φιλοευρωπαίοι που απολάμβαναν το απόγευμα τους καπνίζοντας ένα πούρο και συζητώντας με το τρελοπαρεόνι τους σε πολύ χαμηλούς τόνους (αν σκεφτείς ότι βρίσκονταν σε διαδήλωση). Που και που γυρνούσαν προς τη Βουλή να φωτογραφίσουν τη «λαοθάλασσα» και να σχολιάσουν «για το πόσο θα τρελαθεί η Ζωή και τα άλλα κομμούνια αν τους δουν».

Οι Οικογενειάρχες: Πάνω στην κλειστή απ’ την αστυνομία Αμαλίας έβρισκες κυρίως οικογένειες των ΒΠ (#menoume_Bou_Pou) που είχαν έρθει να διαδηλώσουν έτσι ώστε να τα νεαρά μέλη αυτών «να μη ζήσουν κατοχή». Αναρωτήθηκα εκείνη τη στιγμή τι είπαν στα παιδιά τους για τους πεινασμένους και εξαθλιωμένους ανθρώπους που κυκλοφορούσαν στο Σύνταγμα σε απόσταση αναπνοής από τη συγκέντρωση; "Aν βγούμε απ' το ευρώ θα γίνουμε σαν και αυτούς;" 




Οι "μου δώσανε πλακάτ": Ανάμεσα στους νεοφιλελέ οικογενειάρχες και τους γόνους αυτών γυρνούσαν και κάτι γραφικοί τυπάδες με τα γνωστά δυσλεκτικά πλακάτ που έχουν γίνει viral στα ελληνικά ίντερνετς. Μέχρι και ο Euclid τα σχολίασε. Τα πλακάτ αυτά είχαν όλα την ίδια γραμματοσειρά και γενικότερα το ίδιο στήσιμο (πράσινο border, ευρωπαϊκή σημαία, μένουμεευρώπη logo) και μοιράστηκαν στον κόσμο απ' τους διοργανωτές. Well played eurobank!




Oι Φτωχοδιάβολοι Ευρωλιγούρηδες: Ο κόσμος πάνω και ακριβώς μπροστά απ’ τη Βουλή. Με το που πάταγες το πόδι σου ανάμεσα τους, μπορούσες να νιώσει το IQ σου να πέφτει στο ύψος των τσαρουχιών του ευζώνου. Γιγαντιαίες ευρωπαϊκές σημαίες είχαν απλωθεί πάνω στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και οι ευρωλιγούριδες από κάτω προσκυνούσαν ως γνήσιοι πίθηκες. Το βασικό τους σύνθημα; «Ευρώπη – Ευρώπη – Ευρώπη» με χέρια ψηλά να δείχνουν προς το Θεό! Το τρομερό είναι ότι, ο Σκαϊ και η Καθημερινή τους οργάνωσαν, η Eurobank ήταν χορηγός, τα πλακάτ τους τα εκτύπωσαν μαζικά οι διοργανωτές και αυτοί δεν κατάφεραν να κάνουν ένα πράγμα! Να βρουν ένα γαμημένο σύνθημα τριών λέξεων, να ‘χω και γω κάτι να γράψω.


Πέρα όμως απ’ τους πολλούς ανώνυμους έδωσαν και πολλοί επώνυμοι το παρόν στη συγκέντρωση


Οι συνήθεις ύποπτοι #jesuisneofilele





Άδωνις and friends


O Moυρούτης που εγκατέλειψε τα υπόγεια της Συγγρού
πρώτη φορά, τα τελευταία πέντε χρόνια

Ο Mr. ΑπαγόρευσηΔιαδηλώσεων και ο πιο αυταρχικός
πρύτανης των τελευταίων ετών


Η ελληνική διανόηση


Η ευρωπαία χρυσαυγίτισα της ΝΔ, 
Χριστίνα Σιδέρη


Ο διδάκτωρ νεοφιλελέ προπαγάνδας,
ο Άρης ο Πορτοσάλτες


Φωτογραφίες
http://jungle-report.blogspot.gr/
http://www.vice.com/gr

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια